2011 júliusában jelent meg a Dél-Alföldi Operatív Program pályázati felhívása „A régió lakosságának egészségtudatos életmódját támogató civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek fejlesztése” címmel.
A Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület 2011 novemberében adta be a pályázatát (DAOP-5.1.3-11-2011-0002), amellyel 2012. május 24.-én 31.556.573 forint támogatást nyert a Hódtói Sportcentrum 826 m2-es szabadtéri street-ball pályáinak felújítására, korszerűsítésére, eszközbeszerzésre és programok szervezésére. A pályázat 95%-os támogatottságú, melyhez az önrészt Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosította.
A projekt célja a lakosság tömeg- és szabadidő sport tevékenységének magasabb szintű biztosítása. A pálya gumi/műanyag borítása sokkal egészségesebb és kevésbé balesetveszélyes, a villanyvilágítás kiépítésével pedig este jóval tovább lehet majd használni. Az új palánkok biztonságosabbak, korszerűbbek és így országos, sőt nemzetközi tornákat is lehet rendezni. Ezt szolgálja majd a mobil elektromos eredményjelző is. Az állítható magasságú palánkok segítségével a legkisebbek is tudják használni a létesítményt. A spontán dobálgatás és játék mellett szervezett tömeg- és diáksport rendezvények is lesznek, sőt a közeli iskolák testnevelés óráinak egy részét is meglehet itt tartani.

promenad.hu cikk

2012. szeptember 15.-én szombaton 9.00 órakor a fiatalok a Kosársuli által szervezett pályaavató street-ball torna keretében már birtokba is vették a létesítményt.
Az első ütem megvalósult, a 826m2-es területű bitumenes pályák műanyag burkolatot kaptak. A régi beton/bitumenes pályára gumi örleményt terítettek majd a rámelegített felületre egy 2-3 centiméter vastagságú piros műanyag borítás került. A budapesti Granuplay Kft. kifogástalan minőségben, gyorsan elkészült. A réginél sokkal egészségesebb, kevésbé balesetveszélyes burkolatra egy nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is alkalmas, szabályos kosárlabdapálya és két street-ball pálya lett felfestve.

hodmezovasarhely.hu cikk

A projekt többi része is megvalósult november elejére. A pályák villanyvilágítással lettek ellátva, új, korszerű, biztonságos palánkok lettek vásárolva (köztük állítható magasságúak is a gyerekeknek). A projekt keretében vásárolt elektromos eredményjelző nemzetközi tornák rendezésére is alkalmassá teszi a létesítményt.

2012. november 8.-án Almási István polgármester hivatalos átadta, felavatta – sőt ki is próbálta a pályát.
delmagyar.hu cikk