Az Újpest-Megyeri Tigrisek csapatának otthonában lép pályára az NB I/B Zöld csoportjának 20. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli. Tóth Tamás listavezető alakulata az őszi 99-64-es, fölényes sikert követően szombat délután ismét legyűrné a lilákat, ám ehhez Stevan Cupicéknak is lesz egy-két szavuk.
A vendéglátó szépen-lassan magára talált a bajnokságban, és mára már az egyik legkellemetlenebb ellenfélnek számítanak bármely gárda számára.

Idén öt mérkőzésükből (mind az ötöt hazai környezetben játszották) hármat megnyertek és kettőt veszítettek el. Óriási fegyvertény volt a Baja újbóli felülmúlása, emellett az Eger és a Kecskemét ellen is győztesen hagyták el a parkettet. Az Óbudai Kaszások ellen három, a DEAC ellen négy ponttal kaptak ki, jó védekezésükhöz ponterős támadójáték dukált. Jelenleg hetedikek a tabellán, mérlegük (egy meccsel kevesebbet játszva nálunk) 8-9, hazai pályán 5-3.

 Legnagyobb erősségük az egész Zöld csoport egyik legkiemelkedőbb játékosa, a szerb Jovan Durasevic, aki 21,89 pontot átlagolt eddigi kilenc fellépésén. A rutinos Surmann Péterrel karöltve viszik hátukon a csapatot, és arra készülnek, hogy a mieinket is elkapják.

 Tóth Tamás vezetőedző: "Nem a legjobb előjelekkel várjuk az idegenbeli rangadónkat, hiszen még mindig vannak sérült játékosaink, de szombaton bízok benne, mindenki a rendelkezésemre fog állni.Győrben értékes pontokat hullajtottunk el a gondjaink miatt, nem tudtuk az egész mérkőzés alatt a mi játékunkat hozni. A héten több apró dologban is igyekeztünk változtatni, bízva abban, hogy az Újpest ellen működni fognak. Komoly csapathoz látogatunk, akik már messze nem azok, akik a szezon elején voltak...több igazolás és sok munka áll mögöttük, így a rájátszásra komoly esélyük lesz a legjobb négybe jutásra is véleményem szerint. Meg fog gyűlni a bajunk a két Surmann-nal, palánk alatt Franczvával és Náraival, illetve mezőnyben Naggyal és a szerb légióssal, Durasevic-csel. Csak akkor van esélyünk a győzelemre, ha közel a legjobbunkat hozzuk. Kemény védekezés és precíz kontrolljáték jellemzi az újpestieket, erre kell mentálisan is készülnünk. Nincs könnyű győzelem idén a Zöld csoportban, így nem is számolgatunk. Győzni megyünk Újpestre és egyenlőre nem is foglalkozunk a többi csapat eredményeivel. Még sokat változhat a tabella az alapszakasz finisében, de természetesen minél előkelőbb pozíció a célunk.

A Kosársuli nagy csatában maradt alul múlt héten Győrben, első vereségünket szenvedtük el 2019-ben. Amennyiben Tóth Tamás vezetőedző akkori nyilatkozatát sikerül beváltani, azaz magasabb szinten játszani, úgy első helyről fordulunk az alapszakasz záróhónapjára, márciusra.

 Az U20-asokra szintén nagyon fontos összecsapás vár: ha le tudja győzni az alakulat a tabellán éppen egy hellyel mögöttük álló hazaiakat, akkor életben tartja reményeit a dobogóért folytatott küzdelemben.

 Az Újpest-MT-Vásárhelyi Kosársuli NB I/B Zöld csoportos felnőtt mérkőzés február 23-án, szombaton 16 órakor kezdődik Újpesten. A találkozót követően, 18 órától az U20-asok is megmérkőznek.

 Hajrá, Kosársuli!

 Nagy Benjámin, sajtóreferens

 

 

 

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés