A bronzéremért zajló párharc második mérkőzésén lépett pályára szerdán a Vásárhelyi Kosársuli. Tóth Tamás csapata a vásárhelyi nyitótalálkozót 80-69-es arányban megnyerte, így annak reményében néztek farkasszemet a vendéglátó Óbudai Kaszásokkal, hogy egy esetleges siker a szezon szép lezárását is jelenthetné. 
Sajnos a fáradtság jelei ezúttal is megmutatkoztak mindkét alakulaton

– míg múlt szombaton, Vásárhelyen az Óbuda tűnt kissé fásultabbnak, most a szezonbeli 31. bajnokiját játszó Kosársulinak nem jött ki úgy a lépés. A mieink küzdöttek, ám a rosszul sikerült nyitónegyed rányomta a bélyegét az összecsapás végkimenetelére. Saeed Armaghani legénysége az 5. és a 10. perc között 19-9-re nyerte Takács, Farkas és Ondima vezényletével, míg a mieinknél Varga és Perák kosarai a tisztes távolság megtartását eredményezték (31-19).

 Innen úgy tűnt, lehet még visszaút a második játékrészben, hisz Tóth Tamás rotálta a pályán lévő ötöst, a védekezés és a támadójáték pedig elkezdett javulni, olyannyira, hogy a szünetet megelőzően Kovács és Pavlovic két sikeres triplájánál, majd Béres kettesénél már mindössze öt pont volt a differencia – ekkor jött a dudaszó.

 A 10-0-s rohamot tekintve pont a legrosszabbkor, hisz hiába maradt koncentráltan jó a csapatjáték a harmadik negyed első perceiben, 52-48-nál Bencsik triplája kirángatta a gödörből a hazaiakat. Gyors hirtelenjében jöttek a hibák a Kosársulinál, az Óbudát pedig egészen hihetetlen módon repítette Bencsik hárompontos-özöne – egymás után három hármasa is sikeres volt. Ez sajnos a 27. percben, 57-50-nél döntőnek bizonyult, hisz a 30. minutumban már 70-54 állt az eredményjelzőn.

 Erre pedig egyszerűen nem jöhetett kellő frissességű válasz, hiába igyekeztünk Kelemen vezetésével a végjátékban. Az óbudaiak egy fokkal pontosabbak maradtak, megőrizték fórjukat, és végül 94-73-as arányban megnyerték a találkozót, kiharcolva így a mindent eldöntő harmadik meccset a bronzéremért.

 NB I/B Zöld csoport, a bronzéremért, második mérkőzés:

 Óbudai Kaszások-Vásárhelyi Kosársuli 94-73 (31-19, 16-23, 23-12, 24-19)

Óbuda, Kaszások Sportcsarnok. Vezette: Major, Józsa, Oláh
Kaszások: Molnár 8/3, ONDIMA 24/6, Bencsik 16/12, Jenei 4, TAKÁCS 14/3.
Csere: Reiter 2, Farkas 14/12, Meleg 9, Pintér -, Dénes 3/3, Baptiszta -.
Vezetőedző: Saeed Armaghani

Kosársuli: Kelemen 13/6, Béres 10, Varga 8, Bálint 8, Vas 6.
Csere: Pavlovic 6/3, Perák 9, Börcsök 3/3, Rostás 2, Kovács 8/6.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 Tóth Tamás: „A játék minden elemében fölénk nőttek a keményen védekező hazaiak. Csak a második negyedben tudtuk hozni az elvárt szintet, így megérdemelt Kaszások-siker született. Két nap múlva megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy a mi nyakunkba akasszák a bronzérmet!”

 A harmadik, egyben szezonzáró mérkőzés május 24-én, pénteken 18 óra 30 perckor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban. Kelleni fog a biztatás a csapatnak a szép befejezéshez és a bronzérem megszerzéséhez!

 Nagy Benjámin, sajtóreferens

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés