Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2020/2021-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

A Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban, az OMNIA Pub&Food Békés vendégeként kezdte meg az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényét a Vásárhelyi Kosársuli. Tóth Tamás megtizedelt felnőttcsapata három negyedig kiválóan helytállt, aztán jött a "feketeleves", az U20-asok azonban parádés sikerrel indítottak.

 

A tizenegy fős, sérülések miatt felforgatott Kosársuli-keretet az öt "régi" (Kovács, Molnár, Pavlovic, Perák, Varga Z.) és a három új (Acimovic, Hargitai, Varga Á.) mellett három U18-as játékos (Balogh, Bodócsi, Ságodi) alkotta, ám hiába az előzetesen erősnek ígérkező, az előző idényt még a Piros csoportban töltő ellenfél, Tóth Tamás mérkőzést megelőző szavai abszolút beigazolódtak. Egyrészt az első perctől majdhogynem az utolsó pár minutumig megjósolni sem lehetett, melyik fél diadalmaskodik, másrészt a mieink egyáltalán nem feltartott kezekkel léptek pályára.

A szép helytállás már az első percekben megmutatkozott, a remekül bemutatkozó és végül dupla-dupláig jutó Varga Ákos pontjaival 5-0-s rohammal kezdtünk. Egészen a játékrész végéig fej-fej mellett haladt a két gárda, az utolsó kilencven másodpercben a Krstic, Koma kettős vezetésével leheletnyit ellépett a Békés (19-14), de lényegi különbség nem alakult ki a parketten.

Vezetőedzőnk ezt követően igyekezett rotálni a csapaton, az apró differencia azonban állandósult - nálunk Molnár Bence, valamint a centerek szállítmányozták a kosarakat, a békésieknél Krstic volt továbbra is elemében. A mieink időkérését követően előbb kialakult az addigi legnagyobb "hazai" fór, majd Molnár triplája ismét közelebb hozta a Kosársulit, így végül a szünetre 47-41-gyel vonulhattak a csapatok.

A második félidő elején valódi deja vu-t érezhettünk, hisz az előző szezon rajtján is hasonlóan alakult a harmadik negyed, mint ezúttal. Tízpontos hátrányunknál jött a Békés rövidzárlata két sportszerűtlennel és egy technikai faulttal, remek vásárhelyi csapatjátékkal, Perák közelijénél pedig máris 53-53 állt az eredményjelzőn. Pár perccel később Varga Zalán és Kovács is szórt egy-egy hármast, így ismét vezettünk (63-64), Varga Ákos triplája pedig a lélektani előnyünket eredményezte az utolsó negyedre (65-67).

Sajnos a Krstic, Koma, Kertész tengely kellően összekapta magát a végjátékra, ráadásként felzárkózott melléjük jó teljesítménnyel Osiyemi, nálunk pedig jöttek az eladott labdák és néhány pontatlanság - mindez a győzelmünkbe került. A hátralévő percekben hiába igyekeztünk futni az eredmény után, nem tudtunk ismét fordítani. A fiatal Balogh László büntetője beállította a 89-77-es békési diadalt. 

NB I/B Zöld csoport, 1. forduló:

Omnia Pub&Food Békés–Vásárhelyi Kosársuli 89-77 (19-14, 28-27, 18-26, 24-10)

Békés, 300 néző. Vezette: Jurák, Bagi, Nepp.

 

Békés: KOMA 26, Kertész 11/6, KRSTIC 34/18, Vass 2, Szabó 2.

Cserék: ADEBAYO (9/3), Balog G. (3), Farkas (2), Balog Á., Kiss, Nógrádi, Lógár.

Vezetőedző: Balog Vilmos

 

Kosársuli: Kovács 11/6, VARGA Á. 17/6, Pavlovic 4/3, Hargitai 10, Perák 10. 

Cserék: Varga Z. 4/3, Molnár 18/3, Acimovic 2, Ságodi -, Balogh 1, Bodócsi -.

Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás: "Azt vártam, hogy egy nagyon jó mérkőzést tudunk játszani, hiszen hosszú évek óta nagy a rivalizálás a két csapat között. Nagyon jó volt a hangulat, sportszerű volt a lelátó népe, szerintem a pályán belül is korrektek voltak a játékosok. Mi nem készültünk különösebben erre a mérkőzésre, mert ugyan olyan, mint a többi. Nagyon a szezon elején vagyunk, még esélyesről, esélytelenről nehéz beszélni. Annak örülök, hogy pályára tudtam küldeni a fiatalokat is, nagyon büszke vagyok rájuk."

 

A bajnokságban rendkívül sokra hivatott U20-asok számára nehezen indult a meccs, az első negyedben a vendéglátó egyenrangú partnerként állta a sarat. A második és a harmadik negyedben azonban egyértelműsítettük, ki az úr a háznál, fantasztikus csapatösszhanggal előbb átvettük a vezetést, majd egy 36-15-ös (!) tíz perccel le is zártuk a találkozót. A végén csupán kozmetikázni tudtak az eredményen a békésiek, a 107-89-es eredménynél jobbat nem is kívánhattunk volna. Hargitai Krisztián dupla-duplával zárt, Balogh 19, Bodócsi 18, a szintén frissen igazolt Kelemen Norbert pedig 16 pontig jutott. 

 

A felnőttcsapat számára a folytatás szeptember 29-én, vasárnap jön a DEAC U23 otthonában, míg az U20-asok legközelebb október 5-én, a hazai szezonnyitón lépnek pályára az Újpest ellenében. Friss információkért, érdekességekért, tippjátékért és egyéb újításokért érdemes követni Facebook-oldalunkat is.

 

Hajrá, Kosársuli! 

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés