Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2020/2021-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

Ismerős csapat otthonában lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli szerdán este. A Hepp Kupa 2. fordulójában a másodosztályú Békéscsabai KK volt Tóth Tamás csapatának ellenfele - többen régi barátokat üdvözöltek a pályán. Szerencsére a várt győzelem sem maradt el. 

Az alaposan megerősített hazaiak közül Czifrák Csaba nagyon régen, Gruda Gergely "szimplán" régen, Béres Nándor még pár hónapja a Kosársulit erősítette. A mieink oldalán Perák Denis és Kovács József is Békéscsabán kezdte a pályafutását, míg vezetőedzőnk hét szezonon át vezette a viharsarki felnőtt gárdát. Ő számolt be a találkozóról honlapunknak.

"Kelemen, Rostás és Varga Zalán sérülés miatt hagyta ki a találkozót, Ságodi és Molnár betegen vállalták a játékot, így nem a legjobb előjelekkel utazott a csapat. Örömteli hír ugyanakkor, hogy Bálint Erik mégis visszatér Hódmezővásárhelyre, nagy erősítést jelenthet személye.
 
Az NB II-es bajnoki címre pályázó Békéscsaba kezdte jobban a mérkőzést, de egy 10-0-s etappal fordítani tudtunk. A második negyed derekán ismét egy 10-0-s roham következett, amely el is döntötte a továbbjutás kérdését.
 
A második félidő a biztos előnyünk tudatában már arról szólt, hogy a fiatalabb játékosok minél többet, a rutinosabbak minél kevesebb percet töltsenek a pályán, így fejenként 15-20 percet kapott mindenki a bizonyításra. 
 
Összességében a vártnál könnyebben lépett tovább a csapat, elmaradt a kiélezett mérkőzés, de mindenképpen sportszerű, hasznos erőfelmérő volt mind a két egyesület részére.
 
Érdekes és beszédes adat, hogy a Kosársuli keretének az átlagéletkora 20,54 (!!!) év volt a békéscsabai túrán."

Hepp Kupa, 2. forduló:

Békéscsabai KK - Vásárhelyi Kosársuli 77-98 (13-17,18-33,28-30,18-18)

Békéscsaba, 150 néző. Vezette: Kisházi B., Kokas S.
 
 
Békéscsaba: Gura 6, Béres 22/9, Nagy B. 20/9, Czifrák 9/9, Gruda 11.
Cs.:Sztriha 2, Botos -, Kádár -, Korcsmáros -, Salamon 4/3, Szarvas -, Runa 3.
Edző: Jancsika Árpád
 
 
Kosársuli: Pavlovic 10, Varga Á. 7, Kovács 10/6, Hargitai 11/3, Perák 18.
Cs.: Molnár 6, Bálint 15/3, Acimovic 4, Ságodi 2, Bodócsi 7/3, Balogh 7.
Edző: Tóth Tamás
 
Tóth Tamás: "A két bajnoki mérkőzésünk között kiváló gyakorlási lehetőség volt ez a kupamérkőzés. Az előzetes koncepciómat folytatva igen sokat játszottak az utánpótláskorú játékosok, büszke vagyok rájuk! Komoly keret ellen komolyan vettük a mérkőzést, de mentálisan és fizikálisan ma mi bírtuk jobban. Az út elején járunk még, nagyon sok munka vár ránk, türelemmel kell építkeznünk tovább. Sok sikert kívánok a volt játékosaimnak, érjék el a céljaikat!"

 

Ami a folytatást illeti, nem pihenhet sokat a csapat, hisz vasárnap 15 órakor már a DEAC U23 otthonában lép pályára a Kosársuli. Friss információkért, tippjátékért és egyéb érdekességekért érdemes követni Facebook-oldalunkat és Instagramunkat is.

 

Hajrá, Kosársuli! 

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés