Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2020/2021-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

A Pécsi NKA otthonában lép pályára október 27-én, vasárnap az NB I/B Zöld csoportjában a Vásárhelyi Kosársuli felnőtt-és U20-as csapata. Tóth Tamás vezetőedző latolgatta az esélyeket. 

 

Az eddig nyeretlen felnőttcsapat az "esélytelenek nyugalmával" készül a találkozóra, hisz a Rátgéber Akadémia ötből öt találkozót nyerve vezeti a bajnokságot, ellenben az U20-asok rangadóra készülnek, hisz ugyanúgy hibátlan mérleggel állnak, mint a baranyai együttes. Vezetőedzőnk az előrelépést várja a hétvégi fordulótól.

"Végre egy olyan meccs következik, ahol szinte az esélytelenek nyugalmával készülhetünk" - mondta a felnőttek összecsapásáról Tóth Tamás.

"A Pécs ötből öt meccset nyert eddig, mi négyből négyet buktunk, így a realitás talaján mozogva nem mi vagyunk a favoritok vasárnap este. Meggyőző teljesítményt nyújt eddig a Rátgéber Akadémia, ami számomra egyáltalán nem meglepő: Ivica Mavrenski ellen még a békéscsabai junior csapatommal játszottunk kiváló derbiket, illetve évek óta nyáron Baján közös táborban veszünk részt, felkészült és kiváló edzőnek ismertem meg. Rátgéber László neve garancia a komoly szakmai munkára és az akadémiai  feltételrendszerük Európa szerte megsüvegelendő. A Pécs még a héten is igazolt a bombaerős fiataljai mellé egy U20-as válogatott játékost, a roppant tehetséges, kétméteres Rátvay Balázst  Győrből. Minden poszton legalább két extra képességű játékosuk van, így szinte nincs fogás rajtuk. Védekezésben kőkemények, támadásban dinamikusak, kellemetlen,délszláv stílust ötvöztek, remek csapat. Nem lennék meglepve, ha 3-4 éven belül akár az A-csoport kapuján kopogtatna ez a pécsi egyesület, fiú és lány fronton is komoly munkát végeznek, le a kalappal előttük!" - dicsérte az ellenfél jól felépített stratégiáját vezetőedzőnk.

A szegény embert sajnos továbbra is húzza az ág, hisz a sérülések végtelen tárháza jellemezte a csapatot a szezonban eddig. "Nálunk sajnos  "szokás szerint" újabb hiányzó lett a héten, Perák Denis kötőhártya-gyulladással szenved és még Pápán ment ki a bokája, az se jött teljesen rendbe neki. Vuk Pavlovic még nincs 100%-os állapotban, a játéka így bizonytalan. Úgy gondolom, ez az utolsó olyan bajnoki meccsünk, ahol a sérültek még nem tudnak játszani, de a jövő héttől  szeretnénk utána eredni a mezőnynek.

Rengeteg nem várt problémával kellett augusztus óta megszenvednünk, így nagyon várjuk már a novembert, ami reményeink szerint egy új időszámítás kezdete lesz a csapatnál, mert a tengernyi gondunk után szeretnénk végre sikeresek lenni a végeredmények terén" - fogalmazott, majd elmondta várakozásait a vasárnapi meccsről is. 

 
"Mindenképpen szeretnénk egy jó  meccset vívni, hogy le tudjuk mérni, hol tartunk most, mik a hibáink, amin a közeljövőben javítani kell. Jövő héten két fontos rangadó vár ránk a Kecskemét és a Sopron ellen, ahol szeretnénk mindkétszer nyerni, de ehhez már most vasárnap jól kell játszanunk, szeretnénk pár dologban már most előrébb lépni.
 
Egyszer minden jó, de minden rossz sorozat is megszakad..." - zárta szavait trénerünk.

A Pécsi NKA-Vásárhelyi Kosársuli NB I/B Zöld csoportos felnőttmérkőzés vasárnap 17 óra 30 perckor kezdődik a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, míg az U20-asok 19 óra 30 perckor lépnek pályára. Érdemes felkeresni Facebook-oldalunkat, ahol a friss hírek, információk mellett tippjátékkal hangolunk a találkozókra. 

Hajrá, Kosársuli!

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés