Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2020/2021-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

Szerda este a KTE-Duna Aszfalt látogatott a Hódtói Sportcsarnokba. A találkozó tétje a továbbjutás volt a Hepp Kupában, és tudtuk, hogy nem vár egyszerű mérkőzés a Kosársulira a szintén Zöld csoportos ellenféllel szemben. Nem is volt sétagalopp, sőt...

 

Ha az NB I/B Zöld csoportjának tabellájára nézünk, egyértelmű, hogy a papírforma szerint a hat eddigi mérkőzéséből négyet nyerő kecskemétiek számítottak az ütközet favoritjának, hisz a mieink egyelőre győzelem nélkül a tabella utolsó pozícióján állnak. Tudjuk ugyanakkor, hogy csapatunk hétről-hétre egyre jobban összerázódik, a sérültek visszatérnek (ezúttal már csapatkapitányunk, Vuk Pavlovic is bevetésre készen állt), a Hódtói Sportcsarnok parkettje pedig mindig kellemetlen hely az adott ellenfél számára. 

Ennek megfelelően a mérkőzés íve is hasonló ívet mutatott az eddigi szezon sémájához. Az első negyedet jó játékkal, a Kucsera, Fülöp kettős vezényletével nyerték fölényesen a vendégek, a Kosársuli védekezésben és támadásban sem találta a ritmust, hiába igyekezett rotálni a gárdán Tóth Tamás vezetőedző. A második negyedre aztán összekapta magát a csapat, és a Varga testvérek pontjainak hála hátrányból, de tartottuk a lépést a fehérmezesekkel (30-41 a félidőben).

A szünet után sem fordult sokat a játék képe, és néhány perc erejéig azt hihettük, eldőlt a továbbjutás kérdése, hisz a harmadik negyed derekán már tizenhét ponttal is vezetett a Kecskemét. Hiába volt azonban kezükben a meccs, elkezdtek hibázni, így Kovács és Ságodi triplája, majd a játékrész végén Varga Zalán zsákolása visszaállította az egész mérkőzésen megfigyelhető tíz pont körüli differenciát.

Ez pedig - mint később kiderült - kellő lehetőséget és reményt biztosított a végjátékra - a hajó már-már elúszott, a vásárhelyi szívnek azonban nagyon kellett a siker. A vendégek az utolsó öt percre abszolút összezuhantak támadásban és védekezésben is, hibát hibára halmoztak, míg a mieinknél sültek a higgadt kezek, szorossá vált a védekezés és sorra jöttek a kosarak - 61-69-nél Varga Zalán, 66-72-nél Varga Ákos szórt be egy triplát, az egész találkozón fantasztikusan lepattanózó és újabb remek játékot produkáló Rostás Imre ketteseivel 73-72-nél, egy percre a végét jelentő dudaszótól pedig már nálunk volt az előny. Az utolsó másodpercek is kaotikusan alakultak, kétszer is esélye adódott a Kecskemétnek, hogy lezárja a találkozót, ám Molnár Bence közelije és a végén Rostás lepattanója döntött: hősiesen küzdve, a kosárlabda Fortunájának támogatásának is köszönhetően 75-74-re nyertünk, így továbbjutottunk a kupában!

 

Férfi kosárlabda Hepp Kupa, 3. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli - KTE-Duna Aszfalt 75-74 (9-20, 21-21, 20-21, 25-12)

Hódtói Sportcsarnok, 220 néző. Vezette: Nagy, Oláh, Gaál.

 

Kosársuli: Molnár 12, Kelemen B. 2, VARGA Á. 18/3, VARGA Z. 25/15, Perák 3.

Csere: ROSTÁS 7, Pavlovic 2, Hargitai -, Balogh -, Kovács 3/3, Ságodi 3/3.

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

KTE: Chester 8,  Lukács 9, Molnár D. 15/3, KUCSERA 21/9, Fülöp 10.

Csere: Orgona 6/6, Plézer 5, Cserkó, Tóth.

Vezetőedző: Váradi Kornél

Tóth Tamás: "Az első három negyedben görcsösen és túl sok hibával játszottunk, nem a legjobb döntéseket hoztuk. Nem adtuk fel egy percig sem és óriási szerencsével nyertük az egylabdás derbit. Gratulálok a Kecskemétnek is, megérdemelték volna a továbbjutást, igazi kupapárharc volt! Szombaton a Sopron ellen mindent megteszünk az első bajnoki győzelmünk érdekében."

 

Szombaton 18 óra 30 perctől fogadjuk a Hódtói Sportcsarnokban a tabellán negyedik, hatból öt mérkőzését nyerő soproniakat. Előtte, 16 órától U20-as rangadó következik a hibátlan vetélytárs ellen!

Hajrá, Kosársuli!

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés