Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2020/2021-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

Cegléden lépett pályára pénteken U20-as, valamint felnőttcsapatunk. Nem számítottunk könnyű mérkőzésekre, ám akkora kettősségre sem, mint amekkora végül jellemezte a két találkozót. A nyolcból hat negyed kiválóra sikerült, mindez egy győzelemre volt elegendő.

 

Fiataljaink egészen fantasztikusan kezdtek a tabella középmezőnyében helyet foglaló hazaiak ellenében, hisz kiváló helyzetkihasználással, jó triplázással és szoros védekezéssel már az első negyedben eldöntötték a találkozó sorsát, majd a 38-16-os első tíz percre a második játékrészben még egy lapáttal rápakoltak, így 79-31-es (!) vezetéssel vonulhattak szünetre. A második félidőben fokozatosan nőtt a differencia, a lefújás pillanatában pedig 133-59-et mutatott az eredményjelző. A fölényes sikerhez hozzátartozik, hogy Tóth Tamás remek rotációjának köszönhetően mind a tizenkét Kosársuli-játékos minimum tíz percet töltött a pályán, továbbá hatan jutottak tíz pont fölé (a 43-as IBM-indexet produkáló Nemanja Acimovic egymaga 33-at szórt), hárman dupla-dupláig (Kelemen Norbert, Varga Ákos és Bodócsi Benjámin). A csapat hat mérkőzést követően 5-1-es mérleggel harmadik a tabellán. 

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 8. forduló:

Ceglédi KE U20-Vásárhelyi Kosársuli U20 59-133 (16-38, 15-41, 14-18, 14-36)

 

Kosársuli: Balogh 9/3, VARGA Á. 11, KELEMEN N. 22/6, HARGITAI 17/9, ACIMOVIC 33

Csere: Nánási D. 5, Drávai T. -, Bálint E. 6, BODÓCSI 16/6, Kozma P. 2, Belovai K. 2, Megyesi D. 10

Vezetőedző: Tóth Tamás

 
 
Tóth Tamás"Támadásban három negyeden keresztül brutális teljesítményt nyújtottunk a szerényebb tudású ellenfelünkkel szemben, míg a védekezésünk végig dicséretes volt. Igyekeztem mind a tizenkét emberemet forgatni, többségük élt is a lehetőséggel és volt, aki adós maradt a jó játékkal. Szerdán újabb rangadó vár ránk a Kaszások ellen, ahol ismét győztesen szeretnénk elhagyni a pályát."

 

A Sopron ellen megtört a jég a bajnoki sikerhiányt tekintve, ennek megfelelően jól kezdett felnőttcsapatunk a hét mérkőzéséből ötöt nyerő ceglédiekkel szemben. Az első negyedben koncentrált csapatjátékkal vezettünk, sőt, Hargitai triplájával a második negyed derekán hat pontnál is járt az előny. A 40-39-es félidei eredmény egyértelműen azt predesztinálta a folytatásra, hogy szoros mérkőzésen akár nyerhetünk is, ám a ceglédiek nagyon összekapták védekező és támadójátékukat, és a 23. perctől állva hagyták a Kosársulit. 46-43-ról egy 30-9-es rohammal 76-52-re változott az állás a harmadik játékrész végére, a pontatlanságok pedig nemcsak megbosszulták magukat, hanem egyben el is döntötték a találkozót. A végjáték újfent a Pest megyeieké volt, akik végül 102-67-es győzelmet arattak - a játékkép alakulásának ismeretében mindez nem tükrözi, hogy húsz percig abszolút pariban voltunk a hazaiakkal.

 

NB I/B Zöld csoport, 8. forduló:

Ceglédi KE-Vásárhelyi Kosársuli 102-67 (16-19, 24-20, 36-13, 26-15)

 

Kosársuli: Molnár 8, Varga Á. 16/3, Varga Z. 6, Hargitai 5/3, Perák 6

Csere: Rostás 2, Kovács 8/6, Pavlovic 7, Bálint 2, Kelemen B. 1, Balogh 4, Acimovic 2

Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás: "Az első félidőben amit elterveztünk, meg tudtuk valósítani. A harmadik negyedben 10-0, a negyedik negyedben 14-0 volt két szakaszunk, ami nem fér bele egy ilyen fizikákis, nálunk jóval magasabb szerkezet ellen. A második félidőben tíz támadólepattanót szedett az ellenfelünk és eladtunk tizennégy labdát, ez rengeteg. Jövő héten két fontos derbi vár ránk, ahol ennél sokkal több fog kelleni minden szinten. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy kiemelkedően korrekt fújást tapasztaltunk a játékvezetői hármastól!"

Folytatás november 13-án, szerdán az Óbudai Kaszások ellen a Hódtói Sportcsarnokban. Az U20-asok 16 órakor, a felnőttek 18 óra 30 perckor lépnek pályára.

Hajrá, Kosársuli!

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés