Augusztus elején, kereken két hete kezdte el a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2021-22-es idényére a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata. A nyár során Szablics Péter személyében új vezetőedző érkezett az átalakuló együtteshez – vele beszélgettünk az eddigi tapasztalatokról, élményekről.

 

Milyen érzésekkel léptél be a Hódtói Sportcsarnokba az első edzés előtt?

- Izgalommal vártam, hogy megkezdhessük a közös munkát a csapattal. Eddig mindig csak ellenfélként vagy játékvezetőként léptem be a csarnok ajtaján, de ebben a szezonban úgy néz ki, hogy ez a hely lesz a második „otthonom”.

 

Hogyan fogadott a csapat? Jók voltak az első benyomások?

- A csapat barátságosan fogadott és már az első edzéseken megmutatkozott profizmusuk, így az elejétől kezdve fegyelmezetten tudunk együtt dolgozni. Nekem nagyon szimpatikus a társaság és remélem, hogy elérjük kitűzött céljainkat a bajnokságban.

 

Sikerült az azóta eltelt két hétben összerázódnia a társaságnak? Hol tart jelenleg a munka?

- Két hét alatt nem lehet megváltani a világot, de úgy látom, hogy jó úton haladunk. Igazából a társaság nagy része együtt dolgozik már évek óta és már rég összerázódtak. Itt inkább az esetleges új játékosok beilleszkedése és az edzőváltás okozhatna kisebb súrlódásokat, de ennek eddig semmi jele nincsen.

 

Hány fő alkotja jelenleg a keretet és milyen összetételben? Várhatóak-e még változások?

-  Jelenleg a keret létszáma formálódik, annyi bizonyos, hogy az edzéseken magas létszámmal dolgozunk és folyik a harc a csapatba kerülésért. Az összetételét tekintve vegyes a társaság képzettség, rutin, kor tükrében, de egymást segítve jól működnek együtt a srácok.

 

Mi várható a következő napokban, hetekben a bajnoki rajtig?

- Az alapozásból még jócskán van hátra. Eddig főleg az erőnléti felkészítés kapta a fő szerepet, de a következő hetekbe e mellett egyre nagyobb hangsúly kerül a technikai és taktikai elemekre is. A bajnoki rajt előtt szeretnénk legalább négy edzőmérkőzést játszani erősebb ellenfelek ellen, ahol ki tudjuk próbálni magunkat és tudásunkat.

 

Nyilván korai kérdés, de az embernek mindig vannak céljai a közelebbi és távolabbi jövőre: mire lehet képes a csapat a szezonban helyezés és fejlődés szempontjából?

- Véleményem szerint a csapat fejlődése főleg a fiatalok hadrafoghatóságán fog múlni, ami természetesen nem jelenti azt, hogy az idősebbeknek nem kell fejleszteniük képességeiket. A csapat akár nagy célok elérésére is hivatott lehet, de az alap, hogy nyolcba kerüljünk és ott tisztességesen helyt tudjunk állni.

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés