Piros csoportos ellenfelekkel szemben, saját nevelésű játékosokkal a keretben állt helyt tisztességesen a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.


Szeptember első hétvégéjén rendezték Nagykőrösön az V. Lucifer Kupát. A tornára három Piros (a házigazda nagykőrösiek mellett az Óbuda és a Baja), valamint egy Zöld (a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli) csoportos gárda kapott meghívást.

Az augusztus eleje óta tréningező felnőttcsapat számára ez volt az első jelentősebb viszonyítási pont a közelgő szezonkezdetre, de még jócskán a felkészülés szakaszában járunk, ráadásul hiányzók is akadtak, úgyhogy valóban az összeszokás, a hangolás és a pályán töltött percek gyűjtése játszotta a főszerepet. Az elődöntőben a nyári átalakulások után megerősödő, az előző idény végén feljutó Óbuda ellen a 25. percig abszolút partiban volt a Kosársuli, végül ugyan a rutinosabb fővárosiak hozták a papírformát, de itt, és a Nagykőrös elleni bronzmeccsen is bőven akadtak biztató jelek. Ami pedig még fontosabb, az az, hogy fiatal, saját nevelésű játékosaink is éltek a bizalommal. 


Eredmények:

elődöntő: 

Vásárhelyi Kosársuli-Kaszások Akadémia 66-92 (25-25, 12-20, 21-26, 8-21)

Kosársuli: Bodócsi 4, Varga Z. 17/6, Bálint 23/3, Pavlovic 6, Zmijarevic 4
Cserék: Megyesi 5, Vejinovic 4/3, Borbáth 3/3, Filak -, Knyur -


bronzmeccs:

Nagykőrösi Sólymok SE-Vásárhelyi Kosársuli 98-67 (25-17, 28-14, 21-19, 24-17)

Kosársuli: Borbáth 3/3, Varga Z. 18/9, Bálint 18, Pavlovic 9, Zmijarevic 6
Cserék: Nánási 4/3, Vejinovic 3/3, Bodócsi 2, Filak 2, Németh 2, Megyesi -

 

Szablics Péter vezetőedző: "Az elmúlt hétvégén egy nagyon erős csapatokat felvonultató tornán vettünk részt Nagykőrösön, melyet a 4. helyen zártunk. A csapatommal elégedett vagyok, hisz az elvártaknak megfelelően, nagyon elánnal vágtak neki a Piros csoportos együttesek elleni küzdelmeknek, melyeken nem tudtuk borítani a papírformát, de tisztességesen helytálltunk a hiányzók ellenére is. Sok munka áll még előttünk, de ha a csapat továbbra is ilyen nagy kedvvel dolgozik, akkor jó formában tudunk nekivágni a szezonnak."

Keress Minket a Facebook-on is

Belépés