Kedves Szülők! Tisztelt Szurkolóink és Szimpatizánsaink! Segítsenek nekünk, máris kezdhetjük a 2020/2021-as TAO támogatások megszerzését! Ezt a pénzt csak utánpótlás korú sportolóinkra költhetjük, a Kosársuliban edző és versenyző gyerekre.
Ha van ötletük, írjanak bátran: dr.elekandras@t-online.hu

 

Kiválóan szerepeltek kenguru csapataink az Országos Bajnokság 6. fordulójában a Dél-keleti régió tornáin. A Villámok és Kacsák mindkét meccsüket megnyerték és egy csoporttal feljebb jutottak. A Párducok egy győzelem - egy vereséggel a második, a HSA Sasok pedig ugyanilyen mutatóval az első helyen végeztek.
Eredmények:

2019.03.23. Hódtói Csarnok – „C” csoport: 2. hely

Vásárhelyi Párducok - ASC Baschet Star III. 44-66
Dobók: Domján 21, Vereb 7, Baksics 5, Borus 3, Kokovai 3, Cseh 1, Kelemen 1, Kis 1, Buzás 1, Morton 1, Vígh -, Schindler -, Soós -, Búz -.
Pavlovics Vuk edző: „Bátortalanul kezdtük a mérkőzést, nem tudtunk mit kezdeni az ellenfél agresszív védekezésével. Az első negyedben nagy hátrányba kerültünk, amit egész mérkőzésen próbáltunk ledolgozni. Pozitívum hogy nem adtuk fel, de ez sajnos nem volt elég, gratulálok a nagyváradi csapatnak!”

 Szeged KE Vadmacskák - Vásárhelyi Párducok 44-52
Dobók: Borus 10, Vereb 10, Domján 9, Baksics 7, Vígh 5, Kis 3, Kokovai 2, Schindler 2, Morton 1, Cseh 1, Kelemen 1, Búz 1, Buzás -, Soós -.
Pavlovics Vuk edző: „Szerettünk volna javítani a második mérkőzésen, hogy bent maradjunk a “C” csoportban. Harciasabban és nagyobb odafigyeléssel játszottunk mint az első meccsen. Izgalmasan alakult az eredmény, az utolsó negyedben fontos szituációkban jó döntéseket hoztunk és bedobtuk a ziccereket. Gratulálok a Csapatnak!” 

 2019.03.24. Szeged – „D” csoport: 1. hely

Vásárhelyi Villámok –Szeged KE Madách 45-32
Ld.: Molnár 20, Mészáros 7, László 5, Skoda 5, Reményi 4, Harman 2, Nagy 1, Dombóvári 1.
Patkós József edző: „A hétvégén Szegedre utaztunk a hatodik fordulóra. Hasonló képességű csapatokkal találkoztunk. Az első mérkőzésen a félidőig fej-fej mellett voltak a csapatok, leginkább az 1: 1játék dominált. A félidő után kicsit módosítottunk az ötösökön, majd remek 7:0-s negyeddel megléptünk, amit ezután már nem engedtünk ledolgozni az ellenfélnek.”

 Böjtös Bau Ricsilla Szarvas - Vásárhelyi Villámok 43-46
Ld: Molnár 15, Reményi 7, Mészáros 6, Nagy 5, László 3, Skoda 3, Utasi 2, Hartman 2, Dombóvári 1, Pósa 1.
Patkós József edző: „Rögtön jött a folytatás, egy remek harcos, fürge csapattal játszottunk. Leginkább a kemény védekezéssel találtuk szembe magunkat, aminek következtében a dobások kimaradtak, több kérdéses eset is felmerült.14 pontos hátránnyal fordultunk, de mindent meg akartunk tenni a győzelemért. Először is a védekezésünket állítottuk át a bírói szemlélethez igazítva, valamint az ellenfél kulcsjátékosait remekül védték a csapatunk fürge lábú védői, így az utolsó negyedre már felzárkóztunk 5 pontra. Majd a végjátékban óriási harc vette kezdetét. Szuper védekezéssel, több labdaszerzésünk is volt, amiből szépen zárkóztunk, majd egy perccel a vége előtt átvettük a vezetést. Az ellenfél még feljött egálra, de újra kosárral fejeztük be a támadásunkat.Óriási dicséret a csapatnak!! Megmutatták, hogy tudnak küzdeni és megérdemelten nyerni!!”

 2019.03.23. Szeged – „F” csoport: 1. hely

Szedeák Karolina – Vásárhelyi Kacsák 32:60 (4:15, 13:20, 9:15, 6:10)
Pontszerzők: Kis B. 17, Becsei I. 10, Hegyes Cs. 8, Barna M. 7, Mohácsi D. 5, Gedai B. 4, Bartusz Sz. 2, Balázs G. 2, Kruzslicz Á. 2, Bozó M. 2, Soós D. M. 1.
Szarka Dávid edző: „Nagyon örülök, hogy ismét teljes kerettel tudtunk kiállni erre a fordulóra. Ennek köszönhetően sok cserével végig frissen tudtam tartani a csapatomat, aminek egy könnyed siker lett a vége. Külön elismerés, hogy Kis Bendegúz élete első bajnoki meccsén 17 pontjával csapata vezére volt. Küzdöttünk, hajtottunk és nyertünk!”

 Vásárhelyi Kacsák – Szedeák Dózsa 41:28 (6:13, 17:5, 8:6, 10:4)
Pontszerzők: Becsei I. 8, Barna M. 8, Kis B. 7, Mohácsi D. 7, Hegyes Cs. 5, Bozó M 3, Bartusz Sz. 1, Gedai B. 1, Balázs G. 1.
Szarka Dávid edző: „Az első negyedben beragadtunk, álmosan kezdtünk és nem tudtunk felpörögni. A második negyedtől viszont uraltuk a mérkőzést. Visszajött a küzdés és hajtás a csapatba. Nagy tempót diktáltunk amit az ellenfél nem tudott lekövetni, így szép fokozatosan felőröltük őket. Gratulálok a srácoknak, irány eggyel fentebb! Hajrá Kacsák!”                                                  

 2019.03.23. Hódtói Csarnok – „J” csoport: 1. hely

HSA Sasok- Szeged KE Karolina 47- 60
Dobók: Pásztor 16, Török 7, Nánai 6, Mucsi 5, Balázs 5, Szöllősi 4, Pap 2, Héjja 1, Bordás 1.
Molnár Bence edző: „Furcsa mérkőzéssel kezdtük a fordulót, mi eddig sosem látott felállásban léptünk pályára, míg ellenfelünk 6 játékossal érkezett. A második negyedbeli rossz játékunknak köszönhetően kaptunk ki, összességében viszont voltak bíztató dolgok.”

 HSA Sasok- Gyulai Vidrák 67-45
Dobók: Pásztor 36, Pap 13, Mucsi 5, Bordás 4, Balázs 2, Héjja 2, Szöllősi 2, Török 1 , Nánai 1, Kis 1.
Molnár Bence edző: „A második meccsen már egy teljes csapat ellen játszottunk, méghozzá remekül. Magabiztosan sikerült hozni a győzelmet, mindenki kivette a részét a sikerből, így egy csoporttal feljebb jutottunk!”